ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Saltukova Çok Programlı Anadolu Lisesi

May

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi Nisan ayı etkinlikleri kapsamında yardım kampanyası düzenlendi.

Okulumuz ÇEDES Projesi koordinatör öğretmeni  Sırma Seda IRMAK,  gönüllü öğrencilerimizle 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi sonrasında Hatay Defne’de depremden etkilenen kardeş okulumuz Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler için yardım kampanyası başlattılar.

Proje kapsamında Okulumuz  Müdür Yardımcısı Meral ÖZDAĞ’ın hazırlamış olduğu Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy temalı kitap ayraçları 11. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz  ile Saltukova esnafına satışı gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin, proje konusunda duyarlı ve heyecanlı oldukları gözlendi.

Öğrencilerimizde "Yardımseverlik ve Paylaşma" değerleri konusunda farkındalık yaratılmasını sağlayan proje önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerle devam edecek. Projeye duyarlı olan ve katkı sunan Saltukova halkına, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Saltukova İlkokulu 23 Nisan Şenlikleri Kapsamında Okulumuz Müzik Öğretmeni Serap Özcan YILDIRIM'ın ilgisi ve emeği ile oluşan bando ekibimiz kortej yürüyüşü ile eşlik etti. Ayrıca Çocukl Gelişimi ve Eğitimi Alanı Gönüllü Öğrencilerimiz palyaço göserisi, drama oyunları ve yüz boyama yaparak çocukların neşesine ortak oldu. (Çocukların yüzünde oluşan tebessüm herşeye değer).

Nis

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmenimiz Zeynep YANIK tarafından verilen "Okul Çağı Çocuklarında Beslenme" adlı seminer programımız başladı. Çocuk ve gençlere sağlılı beslenme ve yaşam biçimi alışkanlığının kazandırılmasının amaçlandığı seminerde öğrencilerimiz hem keyifli vakit geiçiriyor hem eksikleri konusunda farkındalık kazanıyorlar.

Başta semineri veren Zeynep YANIK Hocamıza sonrasında da konuya büyük bir hassasiyet göstererek çalışmaya katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuzda ders dışı egzersiz çalışmaları kapsamında açtığımız ZEYBEK kursumuz  gümbür gümbür devam ediyor. Her sınıf düzeyindeki gönüllü öğrencilerimiz birlikte el ele vererek 19 MAYIS a bir gösteri hazırlamak için çalışıyorlar. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Fatih YILDIRIM hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Müdür Yardımcımız Meral ÖZDAĞ koordinatörlüğünde, 9. sınıf öğrencilerimizle beraber marşmelov kulesi atölye çalışması yapıldı. Hatalarımızdan ders almamızı, yeni fikirler üretebilmemizi sağlayacı, ekip çalışmasının, sağlıklı iletişimin, problem çözme becerilerinin gelişmesine katkı sunan marşmelov kulesi atölye çalışmamızda 9. sınıf öğrencilerimiz sınırlı malzeme ve süre içerisinde en yüksek kuleleri inşa etmek için yarıştı. Tatlı bir rekabet ve birlikte başarabilme duygusuyla hareket eden öğrencilerimiz ilk defa böyle bir çalışma içinde olmasına karşın başarılı bir kule inşası gerçekleştirdi.

Mrt

18-19 Mart Dedeman Otel de Zonguldak Valiliği Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Deneği ZONSİAD Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile açılan fuarı müdür yardımcımız ve öğrencilerimiz ile ziyaret etmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi okulumuzda büyük bir çoşkuyla kutlandı. Uğruna türküler yazılan, ağıtlar yakılan bu önemli günü hiç unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak adına hazırlanan etkinlikte öğrencilerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi saygıyla ve minnetle andı. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkürler.

Mrt

Öyle bir şiir olmalıydı ki...

Öyle bir şiir yazılmalıydı ki, aralıksız on yedi yıl süren savaşlarda yorgun düşmüş bir milleti ürpertmeli, titretmeli, hatta ayağa kaldırmalıydı.

12Mart İstiklal Marşı'nın  Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle okulumuz öğrencilerinin hazırladıkları program okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine sahnelenmiştir. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. " Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın."

Şbt

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Şbt

Okulumuzda yürütmüş olduğumuz Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilen 2020-1-TR01-KA102-089182 sözleşme numaralı "Çocuk Gelişimi Eğitiminde Yenilikçi Uygulamalar İçin Avrupa Stajı" konulu projemizi iki hareketlilikle gerçekleştirdik.

İlk grup çerçevesinde 22/05/2022 - 04/06/2022 tarihleri arasında okulumuz Müdür Yardımcısı Meral ÖZDAĞ ve Edebiyat Öğretmenimiz Ahmet DEMİR önderliğinde 10 öğrencimizle Portekiz'in Braga şehrine gittiler. İkinci grup çerçevesinde ise 26/11/2022 - 11/12/2022 tarihleri arasında okulumuz Almanca Öğretmeni Selahattin TEKİN ve İngilizce Öğretmenimiz Aysel BALYEMEZ önderliğinde 10 öğrencimizle Almanya'nın Berlin şehrine gittiler.

May

Haz

1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor projesinde okulumuz öğrencileri müzik dalında dereceye girdiler.

Okulumuz öğrencisi Sıla Tabak 1.

Işıl Özcan 2.

Dilay Baş 3. olmuştur.

Öğrencilerimizi ve müzik öğretmenimiz Serap Özcan Yıldırım'ı tebrik eder, başarılar dileriz.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof.Dr.Ziya Selçuk ile canlı bağlantı gerçekleştirilen ödül töreninde İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun tarafından öğrencilerimize laptop ve tablet hediye edilmiştir.

Nis

Anadolu'da ahilik teşkilatının kurucusu esnaf ve sanatkar zümresinin piri olarak kabul edilen Ahi Evran, doğumunun 850. yılı olan 2021 yılı UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Okulumuzda da öğrenci ve öğretmenlerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla Değerler Kulübü Danışmanı Canan SÖNMEZ tarafından okul panosu hazırlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.